Van Bananen kan je niet Poepen

Bananen, ik eet ze elke dag. Ik word er blij van en ze geven langdurige energie. Maar soms, als het me even een paar dagen niet lukt om mijn bloemetjes eruit te krijgen op het toilet, wordt er tegen me gezegd dat dat komt, omdat ik te veel bananen eet. En van te veel bananen eten, raak je verstopt!

Ik wilde het niet geloven en ik blijf gewoon bananen eten. De bloemetjes komen later wel. Toch kon ik het niet laten, om op zoek te gaan naar de waarheid. Raak je van bananen verstopt?

Ik ging heftig opzoek naar artikelen en weet je wat bleek? Naaahhh, in honderden artikelen worden bananen juist aanbevolen bij een dieet voor verstopte mensen! Zoals in het artikel¬†Diets for Constipation¬†van Sun Hwan Bae. Hwan Bae zegt wel dat je rijpe banenen moet eten. Want geel/groene, ofwel onrijpe bananen… tja die kunnen verstopping verergeren door de hoge hoeveelheid zetmeel en tannines die erin zitten. Dit wordt ook gebruikt in de BRAT (jonge bananen, rjist, appelmoes en toast), een dieet voor diaree. Maar wanneer een banaan rijp wordt, geel/bruin, verminderen het aantal zetmeel en tannines en nemen de aantal vezels toe. Dan gaat het de verstopping goed tegen!

 

Sabine

Leave A Reply

Navigate