Ik ga voor even alcoholvrij!

Al eeuwen lang wordt er alcohol gedronken onder de mensen. En tot ongeveer 1950 werd alcohol alleen maar gedronken tijdens speciale gelegenheden. Nu drinken vele volwassenen een wijntje even gezellig bij het eten. Niet alleen bij het eten, soms als ze alleen even op de bank zitten of het de normaalste zaak op de wereld is. Een week die alcoholvrij is, hebben niet zo veel mensen meer.

Zelf drink ik niet meer heel veel, maar ik snap het best dat het voor mensen moeilijk kan zijn dat het hen even niet lukt om een paar weken ‘alcoholvrij’ te zijn. Omdat ik veel neurovakken heb gestudeerd weet ik dat zo veel andere troep minder slecht is voor het lichaam en het brein dan dat alcohol is, maar in plaats van dat ik een artikel ga schrijven waar ik veel commentaar op ga krijgen, schrijf ik liever een artikel wat jou misschien wel helpt om jezelf toe te kunnen voegen aan #teamminderalcohol.

Na een tijdje zoeken vond ik een test via het trombos-instituut, waar in 2015, 4595 mensen geslaagd voor waren. De test op www.ikpas.nl, daagt je uit om 30 of 40 dagen te stoppen met alcohol drinken, check de site voor acties.
Daarnaast kan je ook naar www.drinktest.nl, om te kunnen checken hoe schadelijk jouw drankgebruik is voor jouw gezondheid.

Durf jij even alcoholvrij?

 

Sabine

Leave A Reply

Navigate