Handige truckjes om af te vallen

Een veel voorkomende gewoonte van mensen, waardoor ze aankomen is: te veel eten. Dit komt vaak doordat ze te snel eten.
Of wil jij soms zeggen dat jij nog nooit een after dinner dip hebt gehad en geen idee hebt waar ik het over heb?

Nu ga ik je een heel leuk trucje vertellen, waardoor je kan afvallen. Maar, dan kom ik natuurlijk eerst met een onderzoek. Anders is het natuurlijk niet geloofwaardig.

In het onderzoek ‘The Pull of the Past: When Do Habits Persist Despite Conflict With Motives’ , werden er mensen getest die tijdens een bioscoopfilm popcorn moesten eten. De ene groep moest gewoon normaal de popcorn eten en de andere groep moest de popcorn eten tijdens de film met de hand waar ze niet mee schrijven. De mensen die de popcorn met hun gebruikelijke hand opaten, hadden de popcorn al op voor de film op was. De mensen die de popcorn aten met hun ongebruikelijke hand, waren zo bewust bezig met het met hun ongebruikelijke hand eten, dat ze ook veel bewuster van de smaak van de popcorn waren en van het eten. Zo vonden ze de popcorn sneller taai en aten ze veel langzamer en hadden sneller genoeg gegeten.

Bij een gerepliceerd onderzoek moesten er ook mensen hun avondmaaltijd hun ongebruikelijke hand opeten en die hadden ook veel sneller genoeg gehad dan de mensen die hun eten op mochten eten, zoals ze dat altijd doen.

Dus welke tip geeft dit onderzoek je mee?
Eet eens een keer met de andere hand dan dat je gewend bent te eten, omdat je dan zo bewust bezig bent met de handeling van het eten, dat je niet meer gedachteloos al je eten naar binnen zit te werken. Daardoor eet je minder en bewuster.

Andere tips die ik je geef:
– Doe je eten op een kleiner bord.
Volgens een onderzoek van the smaller plate movement, eten mensen gemiddeld 20% minder calorieën als ze hun eten op een ontbijtbord scheppen. Veel mensen scheppen vaak te veel op, maar willen toch hun bord leeg eten. Met een kleiner bord ben je veel bewuster van de hoeveelheden die je eet.
– Eet langzamer.
Als je minder snel eet heb je ook sneller door dat je genoeg gegeten hebt. Onderzoekers van het Otago University hebben dit onderzocht bij vrouwen van rond de 30. Vrouwen die langzamer aten die kwamen ook minder snel aan dan vrouwen die snel aten.
– Kauw meer.
Onderzoekers van de Harbin Medical University in China hebben ontdekt, wanneer je 40 keer op je eten kauwt, in plaats van de gemiddelde 15 keer, dat mensen 12% minder calorieën binnen krijgen en dat suiker veel beter wordt afgebroken, waardoor je ook nog eens minder snel dik wordt. Ook eet je hierdoor langzamer, wat ook weer invloed heeft op het niet te snel te veel eten.

Sabine

Leave A Reply

Navigate