HELP! Mijn kind eet slecht

Met ontwikkelingspsychologie heb ik geleerd dat een kind wat koppig kan worden vanaf een jaar of twee. Al helemaal wat betreft met eten. Wat moet je niet doen?
Dwingen! Want als je gaat dwingen dat die kleine snotaap broccoli gaat eten, nou, dan krijg je twee keer zo hard een anti-broccoli antwoord terug, dan ontwikkeld een kind steeds meer afkeer tegen het eten.
Volgens het voedingscentrum moet een kind soms 10 tot 15 keer iets proeven, voordat hij gewend is aan de smaak, daarom kan je aller beste een kind iets beetje bij beetje leren iets te eten, door het steeds te laten proeven.
Maar als jouw kind slecht eet, ga het dan niet iets anders geven, zoals een boterham. Zo beloon je het slechte eetgedrag en zal het nooit open staan om iets nieuws proberen te eten. En of je kind het eten ooit wel op gaat eten of uit gaat proberen, want het wilt niet met honger naar bed!

Daarnaast heb ik ook een aantal tips om dit anti-eetgedrag te voorkomen.
In het artikel, Early Flavor Learning and Its Impact on Later Feeding Behavior, vertellen Beauchamp en Mennella dat de smaak van de kind al wordt ontwikkeld als het slechts een embryo is. Als een zwangere vrouw of een moeder tijdens de borstvoeding heel divers eet, zal het kind ook heel divers leren eten, op basis van zuur, zout, zoet, bitter, scherp en umami. Zwangere vrouwen en borstvoeding-gevende vrouwen die geen scherp of bitter eten, zullen kinderen krijgen die waarschijnlijk niet van scherp of bitter zullen houden.
Maar wat ook blijkt

Dus eet divers en je kind zal meer lusten!

Leave A Reply

Navigate