Fietsers zijn gezonder

Klinkt opzich logisch, wanneer je fietst in plaats van met de auto of scooter gaat, dat je dan wat ongezonder bent. Maar hoeveel scheelt dit nou eigenlijk precies?

Uit een de cijfers van het project Physical Activity through Sustainable Transport Approaches, waarin zo’n 11.000 fietsende en niet-fietsende mensen uit Barelona, Londen, Antwerpen, Örebro, Rome, Zürich en Wenen zijn onderzocht, bleek dat mensen die voor de fiets kiezen, gemiddeld vier kilo lichter zijn.
Daarnaast bleken de fietsers in veel meer opzichten gezonder. Ze zijn minder lax en kiezen ook vaker om te wandelen en voor andere gezondere dingen. Waarschijnlijk, wanneer je meer in beweging bent, vind je het ook minder echt om voor andere dingen meer fysieke inspanningen te leveren, waardoor je minder lui bent. Maar om dit voor 100% te bevestigen is meer onderzoek nodig.

Daarnaast is fietsen ook veel beter voor het milieu. Want als er nou meer mensen zouden fietsen hè, dan komen er minder vieze C02 wolkjes de lucht in. Betere lucht om in te ademen in de stad en minder broeikaseffect. Plus strakkere billen en benen. Is dat niet mooi meegenomen?

Sabine

Leave A Reply

Navigate