GEZONDE HAVERMOUT MUFFINS IN SLECHTS 10 MINUTEN

Eerlijk is eerlijk, koken is niet mijn grootste hobby. Ik kan vol bewondering kijken naar keuken-heldinnen die uren staan te kokerellen en de meest fantastische 5-gangendiners serveren; ik begin namelijk al te zweten als ik voor vier personen een indrukwekkend hoofdgerecht moet bereiden.

Daarentegen vind ik het wel héél belangrijk om gezond en voedzaam te eten zonder dat het saai of eentonig wordt. Conclusie: ik ben daarom altijd op zoek naar snelle, makkelijke en gezonde recepten. Deze maand is mijn favoriete snack de GEZONDE MUFFIN. Ik had ze gemaakt voor de verjaardag van mijn vriend maar eet ze inmiddels bijna iedere dag. Ideaal als ontbijt of als gezond tussendoortje.

Benodigdheden:

  • 1,5 banaan
  • 1 ei
  • 125 gram havermout
  • 125 ml melk*
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder / zelfrijzend bakmeel
  • Grote hand blauwe bessen (kan makkelijk bevroren)

Optioneel:

  • Handje rozijnen
  • 1 eetlepel honing, dit maakt de muffins iets zoeter

* Voor mijn muffins gebruik ik halfvolle melk, maar je kunt bijvoorbeeld ook kokosmelk gebruiken. Zelf heb ik het nooit geprobeerd maar mijn plus-mama zei dat het ook heerlijk was.

Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 graden. Prak de banaan samen met het ei fijn tot een zachte massa. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar.

Vet de muffin vormpjes in met olie en vul 6 tot 8 muffin vormpjes met het beslag. Zet ze circa 20 minuten in de oven en je bent klaar.

schermafbeelding-2016-11-06-om-09-16-26

 

Martine

Leave A Reply

Navigate