Sixpack rules

 

“Er is natuurlijk niks mis met sporten, maar als je alle dagen van de week fitnest enkel om dat perfecte lijf te krijgen, kun je je afvragen of het nog gezond is.” Tenminste dat zei Scarlet Hemkes van Proud2beme, een website voor mensen met een eetstoornis. Dat er meisjes zijn waarbij het misgaat dat kan zeker, vooral als gezond leven een obsessie wordt, en dan is gezond leven eigenlijk niet zo gezond meer. Maar dat is natuurlijk bij elke obsessie zo.

Het belangrijk dat je voldoende beweegt en als je dat doet omdat je een doel nastreeft zoals een wasbord, sixpack of blokjes omdat je dat heel mooi vindt. More power to you! Natuurlijk is het hard trainen en het vergt ook moeite om je voedingspatroon te wijzigen. Het moet niet maar je mag het wel!

Daarbij kan je gebruik maken van deze 6 (pack) rules!

1 De eerste regel is wat je niet mag doen en dat is aan je hoofd trekken omdat je denkt dat je je hoofd dan beter ondersteunt. Die rare ab-apparaten gebruiken van de tell-sell reclame’s en heel belangrijk; niet vergeten je onderrug in je training mee te nemen!

2 Doe een HIIT oftewel een High Intensity Interval Training. Een intense cardio sessie helpt je die buitenste vetlaag weg te werken.

3 Richt je niet alleen op je buikspieren maar op een full body training. Functioneel bewegen is erg belangrijk en door veel samengestelde oefeningen of gewicht dragende oefeningen te doen moet je al je buikspieren aanspannen.

4 Je hebt al buikspieren! Ze zitten er al hè! Je kan je spieren groter maken, net zoals bijvoorbeeld je je biceps groter kan trainen. Wil je niet al te grote spieren ontwikkelen maar wel je blokjes kunnen zien dan betekent het dat je minder vet massa moet hebben.

5 Voeding. Deze regel is natuurlijk het allerbelangrijkste want je kan trainen wat je wilt maar als je daarna jezelf beloont met ongezond voedsel komen die blokjes niet tevoorschijn. Dieet en voeding is 60% van het werk!

6 Doe buikspieroefeningen! Er zijn meer oefeningen dan je googlen kan. Als je algehele conditie is toegenomen, voer dan isolatie oefeningen uit zoals sit-ups, v-ups, planken / crunches en side crunches, burpees, been-raisers en ga zo maar door.

Een extra stimulans op deze nieuwe rage, een fijne ab workout. Zet hem op en blijf gezond en verantwoord leven. 

Laten we samen deze hype zoals het genoemd wordt omzetten in een positieve trend waar we allemaal bewuster en gezond omgaan met ons lichaam wat je ideaalbeeld ook is. Of dat nou met sixpack of zonder sixpack is, als je maar lekker in je vel zit.

Voor meer healthy advies neem een kijkje op www.mymodelworkout.com, deze week krijgen ze een nieuwe update. Speciaal voor een healthy lifestyle 😉

Girlpower!

Leave A Reply

Navigate