Groene thee keeps the docter away!

In Azië weten ze al eeuwen lang dat groene thee vele gezondheidsvoordelen heeft. Oorspronkelijk werd groene thee in de landen China en India gebruikt als medicijn voor het hart, om de spijsvertering te versnellen en om wonden te helen. Ook de wetenschap vandaag de dag toont aan dat groente thee helpt bij het bijdragen van een goede gezondheid, afvallen en detoxen.

  1. Afvallen met groene thee is een natuurlijke manier van afvallen, verwacht dus niet dat je in een maand grote verschillen ziet.

Omdat groene thee een natuurlijk product is kan je er niet ontzettend snel van afvallen. Groene thee is eerder een hulpmiddel tijdens het afvallen. Wanneer je over het algemeen gezonder eet en meer sport kan het de vetverbranding stimuleren, waardoor je sneller zult afvallen. Wil je het optimale resultaat uit je groene thee halen dan is het van belang dat je een kwalitatief goede groene thee koopt en dat je de thee minstens 2 minuten laat trekken.

  1. Antioxidanten in groene thee kunnen bescherming bieden tegen kanker

Waarschijnlijk heb je wel eens eerder gelezen dat groene thee vol zit met antioxidanten. Maar wat doen die antioxidanten in thee eigenlijk voor je lichaam? Antioxidanten beschermen je weefsels en het DNA in je cellen tegen vrije radicalen. Deze vrije radicalen zorgen ervoor dat weefsels, zoals je huid en bloedvaten, sneller verouderen. Ook kunnen vrije radicalen het DNA in cellen veranderen, waardoor kankercellen kunnen ontstaan.

De grote hoeveelheid antioxidanten in groene thee maken de vrije radicalen onschadelijk. Door groene thee te drinken rem je het verouderingsproces verminder je de kans op het ontstaan van kanker tegen.

  1. Groene thee helpt stresshormonen te verlagen, vermindert een slechte cholesterolspiegel en helpt je afvallen doordat de verbranding versnelt zonder je hartslag te verhogen.

Afvallen kun je doen op twee manieren: door minder slechte energie binnen te krijgen of door meer energie kwijt te raken. Groene thee helpt je afvallen doordat je meer energie verbrandt en tegelijkertijd afvalstoffen in je lichaam vermindert. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat deze thee echt helpt met afvallen doordat het je stofwisseling versnelt. Wanneer je stofwisseling versnelt verbruikt je lichaam meer energie waardoor je sneller zult afvallen.

  1. Voor wie is groente thee een must?

Groene thee is het ideale drankje voor diabetici, of mensen met een snel schommelend bloedsuikerspiegel. Groene thee reguleert namelijk het glucoseniveau in je bloed en zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel niet extreem snel stijgt nadat je iets gegeten hebt. Een schommelend bloedsuikerspiegel kan bijvoorbeeld zorgen voor gewichtstoename, vermoeidheid en acne.

 

Liefs Lo

Leave A Reply

Navigate