Happy NEW YOU

Welkom in 2017. Een nieuw jaar met nieuwe kansen waarin de wereld voornemens heeft en beloftes maakt. Gevoelsmatig beginnen we opnieuw met de teller op nul, zo hebben we ooit besloten. We vergeven elkaar en onszelf voor het afgelopen jaar en sluiten een hoofdstuk van ons leven af om vooruit te kijken.

De traditie van nieuwjaarsresoluties bestaat al eeuwen. De Babyloniërs gaven geleende dingen terug en betaalden openstaande schulden af met oud en nieuw. De Romeinen beden tot de God Janus en beloofden zich te verbeteren als mens. In de middeleeuwen zworen ridders met nieuwjaar opnieuw hun koning te dienen. In de Westerse en Oosterse cultuur is nieuwjaar een moment van gewaarwording en reflectie.
2016 was een bewogen jaar. Een jaar met veel verandering en ophef; maar vooral een jaar waarin we allemaal bewustzijn hebben gekweekt en ons emotioneel verbonden hebben gevoeld met sommige gebeurtenissen. Engeland heeft heet uitgemaakt met de Europese Unie. Trump wordt de volgende president van de VS. Klimaatverandering gebeurt sneller dan de meest pessimistische wetenschappers durfden te stellen en niet alleen het spreekwoordelijke hek is van de dam. Ook het politieke klimaat is uitermate oncharmant en het voelt alsof het ene oorlogsgebied het andere overschaduwt in tragedie.
Maar beweging zorgt ook voor verandering. Een gevoel van oneerlijkheid of onmacht zorgt voor actie. Revolutie. ‘Hoe heeft het zo ver kunnen komen en wat kunnen we doen om te helpen’ hebben we ongetwijfeld allemaal gedacht dit jaar. Wat we kunnen doen is een verandering in ons leefgedrag doorvoeren die een kleine impact op ons heeft maar grote gevolgen voor de wereld. Zo kunnen we samen minder vervuilen en beter zorgen voor onszelf en de wereld waar we in leven.
Onze 10 voornemens voor 2017
1. Complimenteer vrienden en vreemden wat meer wanneer ze iets goeds of liefs hebben gedaan. Laat merken dat je ze waardeert. Durf de wereld wat positieve energie te geven.
2. Eet minder tot geen vlees en wanneer wel, dan biologisch en van lokale afkomst. Geen supermarkt vlees meer.
3. Stap over op groene stroom zoals Qurrent. Niet alleen haal je dan je energie uit windmolens maar Qurrent is geen winstgevend bedrijf dus hoe meer mensen zich aansluiten, hoe goedkoper de groene stroom wordt.
4. Heb altijd een katoenen shopper in je handtas om geen plastic tasjes meer te hoeven gebruiken.
5. Kies 1 goeddoel dat past bij jouw normen en waarden en sluit een doorlopende donatie af. Geef een bedrag zo klein als tien euro per maand aan een organisatie die zich inzet tegen kinderprostitutie of dierenmishandeling of opkomt voor de natuur.
6. Koop groenten en fruit van de markt of in supermarkten waar ze niet in plastic verpakt zijn.
7. Glimlach meer. Veel meer! Naar anderen maar ook wanneer je alleen bent naar jezelf.
8. Verwen jezelf minstens een keer per week met iets dat voor jou staat voor genot. Creëer zo een ‘ik-momentje’.
9. Flirt meer. Je bent heerlijk en deze vorm van connectie is zo belangrijk voor mensen. En flirten is trouwens ook heel erg leuk.
10. Wees dankbaar. Voor jezelf en voor anderen. Voor wat je hebt en voor wat je niet hebt. Het leven is zo maar net hoe het hoort te zijn…
Gelukkig Nieuwjaar!
Liefs, Sarah

Leave A Reply

Navigate