Deze 6 beste apps voor een killerbody

Welkom in het tijdperk van de App. Er is geen idee vergezocht genoeg of er zal een App voor ontwikkeld zijn om je te helpen het idee uit te voeren, bij te houden, of uit te werken. Ons hele leven zouden we kunnen inrichten en ordenen via Apps als we zouden willen. We kunnen immers eten bestellen, daten, reizen plannen, winkelen en onze gezondheid & levensstijl bijhouden. We kunnen de wereld van de App gebruiken om heel erg onromantisch te zijn (lees aso) maar ook om romance te vinden. We kunnen gebruik maken van Apps om ons lichaam beter te leren kennen, en diens gewoontes te achterhalen. De App heeft naar mijn idee de informatie-drempelwaarde mogelijk nog lager gemaakt dan het internet.

Stel je voor dat je twintig jaar geleden een sportdoel of trainingsschema wilde opstellen. Of stel je voor dat je je wilde verdiepen in de voedingswaarden van wat je dagelijks eet. Hoeveel suiker zit en in een appel ten opzichten van een Snickers? Hoe hoog is mijn hartslag wanneer ik een kilometer ren in vijf minuten? Hoe lang moet ik sporten om 700 calorieën te verbranden en wat moet ik daarvoor doen? Waar moet ik meer van eten en wat moet ik vermijden als ik wil excelleren in een bepaalde sport? Ik zal je mijn voorstelling schetsen. In de boekhandel zou maar net een sportieve medewerker die enigszins geinteresseerd is in gezondheid gewerkt moeten hebben om mij een boek aan te raden om te kopen dat ik vervolgens moest gaan lezen om uit te rekenen hoe ik mijn streefdoelen kon behalen. Maar bij een boek kun je geen persoonlijke specificaties instellen zodat er rekening gehouden kan worden met jouw lichaam of start- en eindpunt van je doel om vervolgens een kant-en-klaar voorstel voorgesteld te krijgen. Een App kan jou persoonlijk informeren of begeleiden. Dus nogmaals, welkom in het tijdperk van de App.

Wat zijn onze favo Apps nou echt (in willekeurige volgorde)

– Runkeeper

De meest toegankelijke App voor beginnende tot gevorderde lopers. Geen poespas, deze App houdt gewoon de meest essentiële dingen tijdens het hardlopen bij zoals je snelheid, calorieën, tijd. Deze app kan ook hardloopschema’s uitrekenen voor je als je bijvoorbeeld over tien maanden de Damloop wilt rennen en nog nooit van je leven een meter gerend hebt. Simpel en handig.

– Ingredient1

Wanneer je allergieën hebt, of bepaald voedsel een absolute no-no voor je is, is deze App je beste vriend. Je stelt namelijk je eigen profiel op met alle dingen die je niet wilt of kunt eten en stelt vervolgens allerlei mogelijke alternatieven voor die je wel kunt eten en aan je voedingsspecificaties voldoen. De App stelt zelfs winkels in de buurt voor waar je je inkopen kunt doen. Schattig, toch?

– Endomondo

Cardio kan snel saai worden. Als niet saai, dan minder effectief. Want een langdurig herhaalde work-out, daar went je lijf aan en zal minder inspanning en dus vetverbranding tot gevolg hebben. Oplossing: deze app. Endomondo is namelijk een virtuele personal training. Ja, Endomondo (ik heb er ook een persoonlijkheid omheen verzonnen) geeft je feedback over je weg naar het behalen van je doel en wat je aanpassen om op schema te blijven.

– Fooducate 

Deze App maakt inkopen doen leuk. Je scant de barcode van het eetbare product en Fooducate vertelt je hoe gezond het is. As je last hebt van specifieke klachten die erg door je voeding beïnvloed worden zoals je slaap, gemoedstoestand of energielevel, houdt de App daar ook rekening mee.

– mySugr

Mijn persoonlijke favoriet. Ik ben er vijf jaar geleden achter gekomen dat ik een lage schildklier werking heb en daarom erg gevoelig ben voor suiker. Zowel te veel als te weinig maar voornamelijk verkeerde suikers. Symptomen van een intolerantie voor suiker zijn stemmingswisselingen, energie fluctuaties (de klassieke vier uur dip maar ook slecht slapen), gewichtstoename, haaruitval en schimmel infecties. Allemaal niet erg chique. Deze App telt de suikers in je maaltijden en geeft aan wanneer je moet verminderen in je suikerinname. Ook geeft deze App aan welke voeding je beter even niet eet. Suikervrij op zijn simpel dus.

– Rise

Als ik zeg dat deze App briljant is, doe ik Rise nog tekort. Afgelopen met calorieën tellen en voedingswaarden bijhouden van het eten dat je eet. Je maakt een foto van je maaltijd, de foto wordt verstuurd naar een voedingsdeskundige en je krijgt een rapport terug van wat er in het eten zit dat je eet. Je krijgt waardevolle feedback van vitaminen, mineralen en vetten die je nog mist en dus nog moet eten om een volwaardig dieet na te streven. Je kunt een doel kiezen (gewicht verliezen, meer energie krijgen, spiermassa bouwen) en je krijgt voedingsadvies op basis van je eigen gemaakte eten en hoe je je maaltijd kunt verbeteren.

Hoe gaan we met deze Apps aan de slag? Terwijl jaren geleden toestellen steeds kleiner en fijner ontworpen werden, heeft de iphone er als voorloper voor gezorgd dat toestellen weer groter gemaakt worden. Voor mensen die veel werken vanaf hun mobiel kan een groter scherm beter te navigeren zijn. Voor een sporter die graag Apps gebruikt tijdens een work-out daarentegen, niet.

“Maar nieuwere versies hebben wel meer functies en leukere extra’s. De iphone SE heeft bijvoorbeeld het karakter van de geavanceerde iphone 6, maar het uiterlijk van de jongere iphone 5. Een heerlijkheid voor ons allen sportende meiden dus.”

Download deze Apps om je gezondheid & levensstijl zelf in de hand te hebben en je meer bewust te worden van je voeding.

Liefs

Leave A Reply

Navigate