Summer bodies are build in the winter

Wil jij in de zomer van 2017 met een sixpack op het strand liggen dan is het nu de juiste timing om te gaan beginnen! Je hoort vaak om je heen over mensen die een maand voor de zomer begint, beginnen aan crash diëten, overmatig sporten of helemaal niets meer eten. Dat is niet de juiste manier van het krijgen van een strakke body.

De maand december was niet de ideaalste maand om op je eten te letten. Maar als je deze zomer met een gezond en strak lijf of het strand wilt liggen dan is januari een goede start om te gaan beginnen. Het gaat er dan niet om dat je begint aan een heftig dieet maar het gaat er om dat je een goede balans vindt. Zoals bijvoorbeeld minder suiker, wijn, brood, pasta consumeren en meer tijd vrijmaken om te gaan sporten.

 

10 tips voor het behalen van jou perfecte summerbody:

  1. Om te beginnen maak een before en after foto. Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft. Doe dit 1 keer in de maand in dezelfde outfit. Dit zorgt ervoor dat je een duidelijk resultaat ziet.
  1. Streef naar een goal! Wat wil je bereiken en in welk tijdsbestek wil je dit bereiken. Streef wel naar een realistische goal. Je kan niet in een maand 3 broekmaten kleiner verwachten.
  1. Koop een meetlint en meet 2 keer in de maand de omvang van je benen en taille. Houdt deze gegevens bij in een boekje. Doe dit wel altijd in de ochtend voordat je ontbeten hebt. Als je hierin verschil gaat zien werkt dit erg motiverend.
  1. Plan een cheatday in. Door middel van een cheatday kun je gezond eten makkelijker volhouden. Je kunt kiezen voor 1 keer in de week een cheatday of een cheatweekend. Dit houdt in dat je op die dag/dagen alles mag eten wat je wilt.
  1. Zorg voor voldoende afwisseling, zowel qua voeding als qua training. Gooi je maaltijden eens helemaal om, en doe eens een andere workout.
  1. Vooral niet vergeten om te blijven drinken. In water zitten geen calorieën. Dit is perfect om de hele dag te drinken. Is water niet je favoriete drankje? Probeer het dan eens wat lekkerder te maken door hier vers fruit bij te doen of als afwisseling koude groente thee. Het beste is om 2 liter water op een dag te drinken.
  1. Doe elke avond voor het slapen gaan 100 buikspieroefeningen! Dit kost maar 5 minuten tijd en dit zal net zo gewoon worden als tandenpoetsen voor het slapen gaan.
  1. Dit is misschien de belangrijkste tip! Het gaat erom hoe jij eruit wilt zien en niet wat mensen om je heen zeggen. Doe het dus enkel en alleen voor jezelf.
  1. Zorgt voor gezonde snacks in huis of op werk. Heb je vaak behoefte om te snacken probeer dan eens gezonde snack in huis te halen zoals: ongebrande noten, kokos snippers, groenten in een hummus dip, groenten chips of gedroogd fruit.
  1. RUST! Slapen is ook belangrijk en dit draagt ook zeker bij aan het behalen van je summerbody. Als je veel sport en werkt is het belangrijk om op tijd te gaan slapen. Stresshormoon kan zorgen voor het aanmaken van vet en dat willen we niet. Daarbij kan een uitgerust lichaam optimaal presteren.

Liefs Lo

Leave A Reply

Navigate