Vrouwen die regelmatig een crash dieet doen hebben meer buikvet

Wanneer de feestdagen achter de rug zijn en je net wat minder strak in je vel zit kan het een goed idee zijn om even al het junk food te bannen. Onder junk food verstaan wij geraffineerde suikers of verwerkt voedsel. Er is niets mis met af en toe aan de bel trekken en wat meer op je eten te gaan letten. We eten namelijk dagelijks dingen die we echt niet nodig hebben en waar ons lijf echt niets voedzaams uit haalt. Sterker nog, slecht eten kost ons lijf meer dan het oplevert. Maar; wanneer we besluiten om een paar dagen of weken te letten op wat we niet meer eten, moeten we vooral ook letten op wat we absoluut wel moeten blijven eten.

Om een gezond metabolisme te blijven behouden – wat essentieel is voor je hele lichamelijke functioneren inclusief vetverbranding – heb je het nodig om regelmatig en rijke voeding binnen te krijgen. Hiermee bedoelen we dat we genoeg groenten en fruit en goede vetten en koolhydraten binnenkrijgen. Wanneer we stoppen met regelmatig eten stopt ons lijf ook met verteren en verbranden. Verschillende functies vallen stil en ons lichaam houdt alle reserves bij dat het kan. Hierdoor verliezen we niet echt het slechte vet dat we kwijt willen maar verliezen we spieren en water. Beide zijn belangrijk voor een mooi en gezond lichaam. Daarnaast is het erg beschadigend voor ons hart om regelmatig op dieet te gaan. Ook neemt de effectiviteit van minder eten af. Na jaren yo-yo’en zal je niet meer afvallen bij weinig eten maar volgens onderzoek is de kans groter op aankomen, vooral bij je taille.

Wat wel te doen als we willen afvallen? Artsen stellen dat succesvol gewichtsverlies rond de 500 gram (tot 1kilogram voor mensen met overgewicht) per week mag zijn. Na duizenden onderzoeken over tientallen jaren weten we het zeker: de enige manier waarop we succesvol en gezond kunnen afvallen is door eten en drinken te vermijden met toegevoegde suikers, dierlijke vetten, geharde vetten en ook verwerkt voedsel te vermijden. Maar vooral regelmatig en gevarieerd blijven eten om alle nodige voedingsstoffen binnen te krijgen en sporten. Je kunt niet vals spelen wanneer het gaat om afvallen. Je kunt jezelf niet slank diëten, je kunt jezelf alleen alleen slank eten.

Liefs, Sarah

Leave A Reply

Navigate