Buikpijn na het eten? Dit is de mogelijke verklaring

Heb jij ook wel eens buikpijn na het eten? En weet jij precies waar die pijn vandaan komt en nog belangrijker, hoe het komt dat je pijn hebt?

Het is uitermate belangrijk om je lichaam goed genoeg te kunnen aanvoelen om de oorsprong en oorzaak van pijn te herkennen. Buikpijn; er zitten nogal wat organen in je buik dus wat zegt de pijn precies?
Diep in je buik zit je alvleesklier. De alvleesklier zorgt voor een goede spijsvertering en reguleert je bloedsuikerspiegel. Buikpijn is dan ook vaak helemaal geen buikpijn maar te herleiden naar alvleesklier problemen.
Mogelijke symptomen van alvleesklier problemen zijn een opgeblazen gevoel, constipatie of misselijkheid. Heb je vaker last van een of meerdere van deze symptomen? Dan is de kans groot dat je je alvleesklier niet geeft wat het nodig heeft om goed te functioneren. In het ergste geval heb je galstenen in je alvleesklier zitten en vroeg of laat blokkeren die het functioneren.
Wat zijn de voornaamste oorzaken?
Simpel. Te veel vet eten, te veel alcohol en roken. Dit is heel erg slecht voor je alvleesklier.

Wat te doen?

Uiteraard minder van alles hierboven. Maar er is genoeg eten dat je dagelijks kunt eten om ervoor te zorgen dat je alvleesklier goed werkt en in goede conditie is. Eet regelmatig knoflook, broccoli, rode (onbespoten) druiven, spinazie en zoete aardappelen. Vermijd zuivel en vlees. Je zult vrijwel direct een verschil merken in hoe rustig je buikje is en ook hoe veel platter!
Liefs, Sarah

Leave A Reply

Navigate