Is een vegetarische lifestyle ongezond?

Zelf ben ik twee jaar lang ongeveer vegetariër geweest. Tegenwoordig zie ik steeds meer mensen om me heen ook vegetariër worden, omdat ze zich steeds meer bewust worden van hun voedselkeuze, het milieu en hoe het in de veeindustrie allemaal in zijn werk gaat. Echter speelt heel vaak de tweestrijd: vlees eten is slecht voor je, of juist geen vlees eten is slecht voor je. Als een vegetarische lifestyle niet goed voor je zou zijn, dan zouden alle vegetariërs, waaronder ook de buddisten, continu van hun stokkie vallen. Vooral in Aziatische en Afrikaanse culteren is een vegetarisch dieet een standaard en heeft daar nog nooit voor gezondheidsproblemen gezorgd. Volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken, waaronder Associations between diet and cancer, ischemic heart disease, and all-cause mortality in non-Hispanic white Californi Seventh-day Adventists van Gary Fraser, zorgt een vegetarisch dieet zelfs voor een verlaagde bloeddruk en een verminderde kans op verschillende soorten kanker. Daarnaast voorkomt een vegetarisch dieet suikerziekte. Waar veel vegetariërs aan tekortkomen, is vitamine B12. Naast dat dit veel in vlees zit, komt dit ook veel voor in melk en kaas. Maar voor mensen die veganistisch zijn of deze producten ook niet eten, is het ook gewoon in pilvorm te krijgen. En als je in Azië bent zal je aan verpakkingen zien dat de vitamine aan veel voedingsmiddelen wordt toegevoegd.

Sabine

Leave A Reply

Navigate