Schoonheid van binnenuit, kan dat?

Er goed uitzien en een verzorgd uiterlijk geeft je een goed gevoel. Een gevoel van welzijn en zelfvertrouwen. Dit heeft overigens niks te maken met ‘knap zijn’, maar puur met de conditie van je huid. Want als de binnenkant oké is, dan straal je dat uit. En nee, dit is echt geen cliché!

De huid is het grootste orgaan van het lichaam, wat blootstaat aan allerlei belangrijke factoren. Precies om deze reden heeft hetgeen wat jij consumeert een enorme invloed op de uitstraling van je huid. Laat jij schadelijke factoren toe? Dan zal je hiervan zelf de consequenties moeten dragen. Hier wordt je huid ontzettend lelijk van, geen één cosmetica middel kan hier tegenop. Een gezonde levensstijl maakt je dus werkelijk knapper, cosmetica werkt enkel ter aanvulling.

Roken
Roken is niet alleen heel slecht voor de longen maar ook voor de huid. De geïnhaleerde nicotine vernauwt de bloedvaten waardoor de huid slechter doorbloed wordt en er minder voedingsstoffen in de huid terecht kunnen komen. De huid wordt onzuiver en grauw qua uitstraling.

Medicijnen
Ons lichaam bestaat uit chemische processen en heeft hiervoor een balans nodig. Medicijnen verstoren deze balans. Het goede hiervan is dat de ziekte waarvoor je deze medicijnen hebt gekregen opgelost of verminderd wordt. Het slechte hiervan is dat de kettingreactie van de gezonde processen tijdelijk verstoord wordt. Bij het stoppen van de medicijnen zal deze balans weer hersteld worden.

Stress
Stress en hectiek tekenen zich vaak snel af op een huid. Je slaapt slecht, denkt teveel na en creëert hormonen waardoor de balans van de huid verstoord wordt. Dit kan resulteren in plekjes en pukkeltjes en op langer termijn zelfs in huidveroudering.

Voeding
Voeding is van directe invloed op de conditie van de huid. Alle voedingsstoffen uit hetgeen wat je eet zullen eerst opgenomen worden door het lichaam zelf, vervolgens door de huid. Neem je genoeg water en vitaminen, zullen deze stoffen toekomen aan de huid. Neem je veel vettigheid en suiker, zullen deze stoffen ook toekomen aan de huid. Het is dus belangrijk te beseffen dat wanneer je oneffenheden hebt, dit kan samenhangen met wat je eet of drinkt. Je huid heeft net zo goed vitaminen nodig. 🙂

Liefs,
Ro

Leave A Reply

Navigate