8 tips tegen een droog wintervelletje!

Oké, dat het koud buiten is hoeven we je niet meer te vertellen. Het gevolg hiervan is dat je huid gaat protesteren. Je omgeving veranderd, waardoor je huid een net iets andere behandeling nodig heeft. Om je huid zo zacht en soepel mogelijk de winter door te laten komen, zet ik de 8 beste tips tegen een droog wintervelletje op een rij.

Reinig je gezicht
Het is heel belangrijk om je huid goed te reinigen. Hiermee haal je het laagje met afvalstoffen weg, waardoor de goede voedingsstoffen van de producten die hierna aangebracht worden beter door de huid kunnen worden opgenomen.

Scrub af en toe
Scrub af en toe Dode huidschilfers kun je verwijderen door af en toe te scrubben. Doe dit alleen niet te vaak en ga voorzichtig te werk. Vermijd scrubs met grote, harde korrels. Dat is zeker voor een gevoelige huid te agressief en het tast de beschermlaag aan.

Serum ter aanvulling
Voeg een extra serum toe aan je dagelijkse huidverzorging ritueel. Een serum bestaat uit kleinere moleculen waardoor deze makkelijker door de huid kan worden opgenomen. Ook is een serum net iets geconcentreerder dan een gewone dagverzorging, dit geeft je huid een boost!

Gebruik een dagverzorging
Nadat je het serum hebt aangebracht is het tijd voor een dagverzorging. Gebruik bij voorkeur een hydraterende crème. Als je echt last hebt van een extreem droge huid kun je ook je nachtcrème gebruiken voor overdag. Nachtcrèmes zijn vaak voller van structuur, wat prettig is voor je droge velletje.

Douchen met lauw water
Vermijd langdurig baden en douchen waardoor vocht onttrokken wordt aan de huid en uitdroging plaatsvindt. Ook te heet water en krachtig afdrogen zijn slecht voor de huid. Ga je toch in bad, gebruik dan badolie in plaats van badschuim.

Body crème voor je lichaam
Droog je na het douchen af en breng dan gelijk een bodycrème aan. De crème houdt het water in de huid vast. Hierdoor voelt je huid meteen minder droog aan na het douchen.

Omega 3
Omega-3 vetzuren hebben sterk ontstekingsremmende eigenschappen. Bij een droge huid is sprake van een slecht functionerende huidbarrière. Er is een groot gebrek aan vocht en vetten. Hierdoor dringen irriterende stoffen van buitenaf makkelijk binnen. Hierdoor ontstaat een droge huid. Om dit tegen te gaan kun je omega 3 supplementen nemen.

Zorg voor voldoende luchtvochtigheid
De relatieve vochtigheidgraad van de omgeving is van belang voor het vochtgehalte van de huid. Tijdens de winter bij koud weer en bij centrale verwarming binnenshuis ontstaat een relatief laag vochtigheidspercentage van de lucht waardoor de huid meer vocht verliest. Hierdoor ontstaat vaak een jeukende huid. Een goede vochtigheidsgraad in huis kan de hinder die je van de droge huid ondervindt, beperken. Dit kan door middel van een luchtbevochtigingsinstallatie of, nog eenvoudiger, door een bakje water naast de verwarming te zetten.

Liefs,
Ro

Leave A Reply

Navigate