Zo creëer je de perfecte wenkbrauwen!

Perfect brows: you have it or not, maar gelukkig is er iets aan te doen. Wist je dat je gezichtsuitdrukking voor 70% wordt bepaald door je wenkbrauwen, best wel een dingetje dus. Maar ondanks dat het zo’n belangrijk onderdeel is van je gezicht, kijken we er nooit écht naar. Tijd om eens te kijken hoe perfect onze wenkbrauwen eigenlijk zijn.

Om het komende verhaal meteen visueel te maken en het beter te begrijpen, begin ik even met een afbeelding. Onderstaande afbeelding geeft namelijk meteen weer wat de belangrijkste hoofdlijnen zijn van de wenkbrauw.

Tip: Pak een kwastje of iets anders waarmee je bij jezelf de lijnen kunt meten.

In drie stappen kun je meten of je wenkbrauw een goede verhouding heeft.
1) Je begint met meten in het kuiltje van de neusvleugel (dus niet náást de neusvleugel). Overigens begin je elke stap op dit punt. Vervolgens leg je het stokje langs je ooghoek. Nu zie je het beginpunt van je wenkbrauw.
– Begint je wenkbrauw verder bij het stokje vandaan? Dan kun je je wenkbrauw iets bijtekenen.
– Begint je wenkbrauw dichterbij de neusbrug? Dan mogen deze haartjes weg gehaald worden.

2) Dan het hoogste punt van de wenkbrauw. Hiervoor start je weer bij het kuiltje van de neusvleugel. Vervolgens leg je het stokje over het midden van de iris. Nu kom je uit op het hoogste punt van de wenkbrauw.
– Begint het boogje eerder? Dan mogen er een paar haartjes weg.
– Begint het boogje later? Dan kun je je wenkbrauw iets bijtekenen.

3) Het eindpunt van de wenkbrauw wordt bepaald door de derde lijn. Hiervoor begin je weer in het kuiltje van de neusvleugel en leg je het stokje tot aan het buitenste hoekje van je oog.
– Eindigt de wenkbrauw eerder? Dan kun je je wenkbrauw iets bijtekenen.
– Eindigt de wenkbrauw later? Dan mogen er een paar haartjes weg.

4) Tot slot de horizontale lijn. Deze is belangrijk om je wenkbrauw ‘recht’ te laten lijken. Hiervoor moet het beginpunt en het eindpunt van de wenkbrauw evenwijdig zijn aan elkaar.

Als je bovenstaande stappen precies en zorgvuldig doorloopt, creëer je als het ware de perfecte wenkbrauw. Op deze manier kunnen je wenkbrauwen nooit scheef zijn J Hello flawless you!

Liefs,
Ro

Leave A Reply

Navigate