Stinken in de sportschool

Heb jij last van scheten in de sportschool? Dat is niet heel erg hoor, omdat mensen ongeveer 0,5 tot 1,5 liter darmgas per dag produceren, laten ze 12 tot 25 scheten per dag. Dus het kan kloppen dat je er toevallig die ene keer op de sportschool er een paar uit laat floepen. Het wordt alleen pas irritant als ze gaan stinken. Dan ga je je enorm schamen en hoop je dat er voorlopig niemand jouw buurt komt. Waarom stinken scheten zo?

Ik zal je iets grappigs vertellen. Vooral de scheten van mensen die vaak in de sportschool komen, stinken vaak enorm. Heeft dat te maken met dat ze veel sporten? Nee. Dat heeft te maken met dat vooral mensen die naar de sportschool gaan, veel eiwitten nemen, voornamelijk uit ei, zuivel, vlees of eiwitpoeders uit de sportschool zelf. Een puf bestaat uit koolstofdioxide, methaan, zuurstof, koolstofdioxide en waterstof. Methaan zorgt voor pufferigheid, maar hoeft niet te zorgen voor stinkerigheid. Wél de waterstofsulfide die in de scheet onstaat, doordat de eiwitproducten die ik opnoemde worden afgebroken door darmbacteriën, zorgen voor een enorme ei-stink-puf. Zo’n pffffffrrrrrtt, die een lange zure nageur geeft.
Een tip is om eiwitten uit peulvruchten te eten als je niet wil stinken. Maar als je toch denkt dat het meer helpt om eiwitshakes etc. te nemen, dan kunnen we je aanraden om meer vezelrijk te gaan eten. De vezels zorgen echter wel voor meer darmgas, dus meer pufjes. Maar, ze zorgen ervoor dat de stank wat minder wordt! Het is echt het een of het ander….

Sabine

Leave A Reply

Navigate