Dit moet je weten over een opgeblazen buik

Een opgeblazen buik heeft iedereen wel eens last van. Soms weten we waar dat door komt; we hebben onszelf namelijk getrakteerd op veel te veel pizza of sushi. Maar sommige mensen hebben doorgaans last van een opgeblazen gevoel. Je staat op met een rustige en platte buik en zodra je iets eet lijk je zwanger. En dat blijft de hele dag!

Er zijn heel veel mogelijke oorzaken voor een onrustige en opgeblazen buik. De meest voorkomende zijn makkelijk te verhelpen want die hebben te maken met je voeding en de manier waarop je eet. Te snel namelijk.
8 Tips om een opgeblazen gevoel te vermijden:
1. Eet rustig en kauw minstens twintig keer op een hap: wanneer je goed kauwt, maak je speeksel aan waar enzymen in zitten. Deze zorgen ervoor dat je eten beter verteerd wordt.
2. Probeer eiwitten en koolhydraten te scheiden: je kunt niet alles tegelijk verteren dus probeer niet te veel soorten eten te mengen, dat is belastend voor je maag.
3. Eet fruit een uur voor of na een maaltijd, niet tegelijk: fruit op zichzelf verteert snel en gaat dan van je maag naar je darmen. Wanneer je dit samen eet met een maaltijd moet dat fruit in je maag wachten op de rest en gaat het gisten. Dat geeft je een opgeblazen gevoel.
4. Stop met kunstmatige zoetstoffen: afgezien van het feit dat ze voedingsstoffen onttrekken uit je lichaam en sommige zoetstoffen kankerverwekkend kunnen zijn, werken deze laxerend. Dit brengt je hele spijsvertering van slag.
5. Slik als supplement probiotica: dit zijn goede bacterieën die de werking van onder andere je darmen bevorderen.
6. Drink geen frisdranken en verminder je alcohol inname: van suiker krijg je een opgeblazen gevoel.
7. Eet echt eten en zo min mogelijk geraffineerde producten: zorg dat je de belangrijke gezonde basisvoeding eet zoals bladgroenten, noten, zaden, goede olieën, fruit en goede kwaliteit vis.
8. Ontwijk zuivel: een lactose-intolerantie is vaak de oorzaak van maag- en darmklachten. Zelfs wanneer je je laat onderzoeken en de uitslag negatief is, weet dat we eigenlijk allemaal niet tegen zuivel kunnen want het is simpelweg te zwaar om te verteren voor mensen. Het is namelijk borstvoeding van een koe.
Liefs, Sarah

Leave A Reply

Navigate