Deze plekjes moét je bezoeken tijdens je tripje naar Barcelona

Wil jij een weekendje weg maar geen zin om ver te vliegen? Barcelona is de perfecte stedentrip! De heerlijke mediterrane sfeer, het meestal aanwezige zonnetje en het heerlijke eten maakt deze plek een geweldige vakantiebestemming. Barcelona is een stad met voor ieder wat wils. Het is dé stad met de mooiste architectuur, prachtige winkelstraten en de hipste en authentiekste restaurants.

La boqueria
Dit is een markt in het centrum van Barcelona gelegen aan de Ramblas. Toen ik zelf in Barcelona woonde deed ik hier altijd mijn boodschappen ze hebben de meest verse producten. Als je gewoon hier op vakantie bent is het ook een aanrader om lekker paella te eten op de markt of een vers fruitsapje te halen. Buiten dat het eten heerlijk is, kijk je je ogen uit hoe alles prachtig is uitgestald.

Afbeelding1

Terasa Carles
Dit vegetarische restaurantje zit meestal helemaal vol maar is zeker de moeite waard om te bezoeken. Ze hebben een grote variatie aan vegetarisch eten. Dit is een perfect plekje om te genieten van een gezellige en gezonde lunch.

Afbeelding2

Botafumeiro
Wil je het aller beste Spaanse eten dan moet je bij Botafumeiro zijn. Het is niet hip, eigenlijk vooral meer oubollig met witte tafelkleden en hele nette obers. Dit is denk ik wel het beste Spaanse eten wat ik ooit heb gegeten en alle bekende mensen brengen dan ook hier een bezoekje. De muren hangen vol met foto’s van alle bekende sterren over de hele wereld die hier hebben gegeten.  Als je hier wilt eten moet je van tevoren reserveren. Ook hangt er wel een prijskaartje aan maar als je van lekker eten houdt is dat het meer dan waard!

Afbeelding3

 

Carpe Diem
Heb je zin in iets wat super hot en happening is dan mag een bezoekje aan Carpe Diem niet ontbreken. Ze hebben hier een fusion kitchen met verschillende soorten aziatische hapjes en een heerlijke cocktailbar met een enorm assortiment aan cocktails. Carpe Diem is gelegen aan het strand wat zorgt voor een extra gezellige ambiance. In het weekend verandert het restaurant na etenstijd in een drukbezochte club.

Afbeelding4

Park Güell
Dit prachtige park in het noorden van de stad is ontworpen door de wereldberoemde architect Antoni Gaudí. Een bezoekje aan dit park mag zeker niet ontbreken wanneer je in Barcelona bent! Gaudí heeft het park in geheel modernistische stijl ontworpen. Het park is erg groot, iets groter dan 17 hectare en aangezien het op een berg is bestaat het uit verschillende verdiepingen

Afbeelding5

Da Greco
Dit Italiaanse restaurant is ook echt de moeite waard om te bezoeken. Het kwalitatief hoogstaande Italiaanse eten en de sfeer van het restaurant is echt authentiek. Er is iets bijzonders aan dit restaurantje. Als je een pasta besteld krijg je een groot bord met jouw gekozen pasta, maar ook een klein bord met jouw gekozen pasta. De eerste keer dat mensen hier eten snappen ze er meestal niks van. Maar dit doet het restaurant zodat je tafelgenoten ook kunnen mee proeven van jouw gekozen pasta.

Afbeelding6

Boca Grande, Boca Chica
Dit is nog zo’n hippe hotspot in Barcelona. Veel bekende mensen brengen een bezoekje aan dit pareltje. Nadat je hebt gegeten in Boca Grande kan door naar Boca Chica voor een heerlijke cocktail. Ook bij dit restaurant moet je van tevoren reserveren.

Afbeelding7

 

Leave A Reply

Navigate