bbb: Het geheim achter in-shape blijven met een drukke baan en volle agenda

We weten allemaal hoe essentieel sporten is voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Ook merken we dat ons lichaam verandert tussen onze tienerjaren en onze dertiger-jaren. Ik steek mijn hand in stilte op. Blijven trainen voor een sterke core is zo belangrijk; dit zijn de spieren die je houding als vrouw bepalen. Je wilt niet alleen een elegante houding behouden met al dat zitten achter een bureau tijdens je werkweek, maar als je zwanger bent geweest of wilt worden in de toekomst zul je echt je core stability keihard moeten trainen om een zwangerschap aan te kunnen. En vergeet niet; van bij te komen after-the-fact.

Het antwoord op de vraag hoe je in-shape kunt blijven met nul tijd is: maximaal effectief en efficient trainen in 30 minuten. Ongeacht je werk of privé verplichtingen, iedereen heeft een half uur per dag. Ikzelf heb ook een overvolle agenda en sport in de ochtend zodat ik mijn dag kan beginnen en die box afgevinkt heb. Moet ik er iets voor over hebben? Jazeker, ik sta elke ochtend om 6 uur op wanneer ik wil hardlopen. Alleen hardlopen is niet voldoende om een strak lijf te behouden dus ik ben op zoek gegaan naar een aanvulling op mijn sportschema. Ik hou niet van sportscholen- ik voel me niet op mijn gemak, hou er niet van als ik aangestaard wordt en weet eigenlijk niet wat ik moet doen om echt 100% efficient te trainen. Ik wilde een droom scenario; een privé club waar ik getraind en geïnspireerd werd om echt strak en in-shape te blijven met persoonlijke begeleiding waar ik met een half uur in en uit was. Oh, en betaalbaar natuurlijk. Zo heb ik bbb gevonden in Amsterdam op meerdere locates.

Ik had mezelf aangemeld voor een try-out om te kijken wat bbb nou precies aanbiedt. Bij aanvang werd mijn hele lijf gemeten in centimeters en mijn vet- en spiermassa berekend. Waarom? Omdat bbb doelgericht werkt en het motiverend is om na een paar weken elke keer te zien hoe veel strakker je aan het worden bent.

Nadat ik helemaal opgemeten was, heb ik met een coach mijn doelen bepaald. Ik wilde een plattere en strakkere buik en strakkere billen en bovenbenen. Op basis van mijn eigen doelen kreeg ik een trainingsschema voor 6 weken. Na 6 weken zou ik gemeten worden en een nieuw schema krijgen. Zo blijf je je lichaam uitdagen en voorkom je dat de effectiviteit van je training afneemt door ritme en regelmaat. Ik sportte gemiddeld drie keer per week bij bbb een half uur. Het resultaat was ver boven verwachting voor iemand als ik die al regelmatig sport en slank is. Mijn vetpercentage was met 2% afgenomen.  Als dat je niet zoveel zegt; in 6 maanden had ik al mijn doelen behaald. Met drie keer per week een half uurtje trainen. Hoe?

 

Waarin verschilt bbb van andere privé health clubs?

Bij bbb is de aandacht naar de klanten heel persoonlijk, zo kennen we bijna iedereen bij naam. We bieden onze service alleen aan voor vrouwen in alle leeftijden. Er wordt altijd gecheckt hoe iemand ervoor staat met haar doelen. Hoe kunnen we helpen, wat heeft ze nodig? We kunnen hier dan ook meteen acties aan verbinden, zoals iemand meteen inplannen voor een food- of lifestyle coaching of een meting. Het is bij bbb een hele intieme, huiselijke sfeer waar elke vrouw aan zichzelf kan werken. Daarbij is bbb geen health club, we noemen ons daarom ook bbb health boutique. Health boutiques zijn persoonlijker, locaties intiemer en heb je als vrouw even me-time! Naast dat je als bbb’er werkt aan je eigen programma/doelen etc, is het ook mogelijk om deel te nemen aan onze gezamenlijke challenges. We hebben 4 challenges per jaar deze duren 3 a 4 weken (dit verschilt per challenge). Meer informatie over de challenges van bbb kan je hier vinden: https://bbbhealthboutique.nl/programma/challenges/

 

bbb work-outs zijn in cabines van 50 graden. Wat is daar het idee achter?

Het trainen in de warmte zorgt voor een hoger energieverbruik. De hartslag gaat sneller omhoog en de work-out is daardoor waarder dan wanneer je deze zonder warmte zou doen. Bovendien warmen spieren en gewrichten sneller op door de warmte en heeft de warmte ook een heel gunstig effect op spieren en gewrichten. Veel vrouwen met gewrichtsklachten of blessures hebben veel baat bij de warmte. Daarbij is het sporten in warmte ook ontzettend ontspannend!

 

bbb heeft verschillende work-out schema’s. Wat wordt aangeraden voor verschillende soorten klanten en waarom?

Ook hierbij kijken we heel gericht naar wie we voor ons hebben. Dit kan verschillen van vrouwen met een blessure die een programma op maat volgen van de fysiotherapeut, vrouwen die voor het eerst sporten of vrouwen die juist voor een pittige training komen. Maar ook hebben we programma’s voor vrouwen tijdens of na hun zwangerschap. Voor ieder niveau is er een programma op maat, er wordt dus altijd gekeken naar waar iemand staat en hoe we het eventueel kunnen opbouwen.

 

Naast begeleiding van training begeleidt bbb ook als gewenst de voeding van klanten. Waar kijken jullie daarbij naar?

bbb biedt doorlopend food-coaching aan alle leden zodat ze direct met een gezond eetpatroon van start gaan en hierin blijvend worden gecoacht.

Speciale groepen waarbij voeding extra belangrijk is zoals zwangeren, krijgen daarnaast extra dieetadvies aangeboden in de praktijk van een van de diëtisten van bbb diëtetiek. Andere leden die behoefte hebben aan meer intensieve dieetbegeleiding, bijvoorbeeld bij darmklachten, afwijkende bloedwaardes of eetproblemen, kunnen naar wens hier ook terecht (de eerste drie uren aan dieetadvies vallen binnen het basispakket van de zorgverzekeraar, voor meer informatie: www.bbbdietetiek.nl . De visie van bbb is om met behulp van een zo natuurlijk mogelijke voeding en mentaal bewustzijn eetpatronen te optimaliseren en eventuele klachten te behandelen, dan wel te voorkomen. De focus ligt hierbij op het aanpassen van gewoontes én tegelijkertijd blijven genieten van eten, zodat het zo prettig en haalbaar mogelijk wordt gemaakt om gezond te eten en nieuw gedrag aan te meten. We kijken altijd naar de mens als geheel, dus vanuit een holistische blik.

 

Wat zijn jullie top 3 tips voor een vrouw die bij jullie wilt komen trainen om beter in haar vel te zitten?

De top 3 tips zijn moeilijk in één zin te omschrijven. Dit komt omdat ieder individu iets anders nodig heeft om lekker in haar vel te zitten.Wat we wel doen is gericht advies geven op basis van 3 pijlers: Body, Food en Mind. Belangrijk is dat elke vrouw hierin haar weg vindt. Voldoende beweging, gezonde voeding, maar ook voldoende balans en een goed herstel staan hierbij centraal. De tips die we hierbij geven zijn per vrouw verschillend.

 

Liefs Sarah

Leave A Reply

Navigate