Suiker is energie? NOT

Enkelvoudige suikers zitten in onder andere fruitsap, frisdrank, snoep, wit brood en andere deegwaren en elk product dat je koopt waar het ingredient “suiker” op staat.  Enkelvoudige suikers worden extreem snel door je lichaam opgenomen en het eten van enkelvoudige suikers heeft daarom het gevolg dat de term ‘sugar-rush’ kent.  Of ‘sugar high’.

Een gepaste term, omdat onderzoek bewezen heeft dat het eten van suiker exact dezelfde reactie heeft in je hersenen als drugs.
En zo komt er na een ‘sugar-high’ een crash. De energie boost die je ervaart van het eten van suiker verdwijnt nog sneller dan hij komt. Je bloedsuikerspiegel schiet omhoog en naar beneden met als gevolg dat je de behoefte hebt aan meer suiker. Zo’n energie boost duurt tussen de dertig minuten en een uur. Daarna voel je je energieloos en mogelijk trillerig.
Het eten van enkelvoudige suikers in meerdere maten kan serieuze gevolgen hebben voor je gezondheid waaronder diabetes, hypoglycaemie, overgewicht, lever schade, rottende tanden, een hormonale disbalans en kanker.
Voorkom een suikerverslaving door heel weinig tot geen enkelvoudige suikers te eten. Alle publicaties en specialisten die zeggen dat je suiker nodig hebt, hebben het niet over enkelvoudige suikers, maar langzame suikers. Langzame suikers zitten in groenten en volle granen en hier krijg je meer dan genoeg van binnen uit je maaltijden.
Sarah

Leave A Reply

Navigate