Betaalbare verwennerij voor je huid!

My oh my, wat kan de juiste huidverzorging vinden een lange en dure zoektocht zijn. Moeten we nou wel tweehonderd euro betalen voor de perfecte creme omdat deze het to-taal waard is of moeten we gewoon olijfolie op ons gezicht smeren? En de duizenden cremes die tussen het ene en andere uiterste zitten- wat daarmee?

Natuurlijk zijn er veel factoren die meespelen in de bepaling voor een goede creme zoals leeftijd, klimaat, leefgewoonten, eetgewoonten enzo.
Vooropgesteld staat voor mij dat het heerlijk is om jezelf te verwennen met mooie producten maar als er één ding is waar ik een hekel aan heb is het geld weggooien aan een dure creme waar alleen maar chemische stoffen inzitten waar je cellen aan verslaafd raken waardoor het even lijkt alsof je huid prachtig straalt, maar de schijn bedriegt.  Dan kunnen we meteen alle commerciële merken afschrijven die in drogisten te koop zijn. Een gezonde huid straalt wanneer je haar genoeg zuurstof, vet en hydratatie geeft. Drie natuurlijke componenten.
Naast de samenstelling van een creme vind ik het verhaal ook heel belangrijk; wat is de filosofie van de producent? Is deze enigszins duurzaam of natuurlijk? Zo vond ik van eigen Nederlandse bodem een mooie creme met een bijzonder verhaal. Sara Rosalie produceert natuurlijke cremes waarvan het hoofdbestanddeel lanolin is. Lanolin is afkomstig van de wol van schapen en houdt tot twee keer eigen gewicht in vocht vast- super hydraterend dus. Ook heeft lanolin dezelfde moleculaire samenstelling als onze eigen huid door de afkomst ervan. Heerlijk smeren!
Sinds ik de dag-creme van Sara Rosalie gebruik heb ik een sterkere huid die beter beschermd is tegen de winterkou, de droogte van de verwarming binnen en zweten in de sportschool. Betaalbare verwennerij!
Liefs, Sarah

Leave A Reply

Navigate