7 gewoontes die je moet bannen om echt mooi en echt gelukkig te zijn!

Het is niet altijd even makkelijk of simpel of positief te zijn. Er zijn natuurlijk ook omstandigheden waar het niet aan de orde is om positief te zijn, maar gezonder is om realistisch te zijn. Een donkere wolk hoef je geen roze wolk te noemen. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat het ons minder gelukkig maakt om een negatieve situatie te verkleuren. Dus wat bedoelen we dan wel met positief zijn in het leven?

Positief zijn betekent voor ons dat we ons openstellen voor die roze wolk. Dat we het leven echt vieren en de liefde op een oprechte manier kunnen geven en ontvangen. Liefde is de grootste drijfveer in het leven; of het nou liefde is voor je werk of je kinderen of je vrijetijdspassie of je vrienden. Om volwaardig te kunnen zijn – zonder negatieve patronen die je geluk en groei tegenhouden in het leven.
Doorbreek deze 7 toxische gewoontes om je innerlijke zen weer te verwelkomen, gelukkiger door het leven te gaan en een betere vriend en partner te zijn:
1. Dingen te persoonlijk opvatten: de woorden en acties van anderen zijn niet alleen een reactie op jou maar ook een uitdrukking van de ander. De manier waarop mensen zich uitdrukken zegt meer over hun dan over jou.
2. Veroordelend zijn: vooroordelen hebben over anderen is toxisch voor je omgeving maar vooral voor je eigen energie. Veroordelend zijn storneert letterlijk je gun-factor, en maakt je minder aantrekkelijk voor anderen volgens onderzoek. Negatieve dingen denken leidt zelfs tot meer negatief gedrag.
3. Pijn niet los kunnen laten: pijn of verlies loslaten is soms vreselijk moeilijk. Maar wanneer we te lang een bepaalde pijn bij ons blijven houden, gaat deze pijn ons domineren en controleren. Vind een manier om jezelf los te kunnen koppelen van gevoelens en gedachten die je naar beneden halen en je geluk in de weg staan.
4. Jaloers zijn op anderen: jaloezie is een gevoel dat ervoor zorgt dat je je eigen blessings niet meer ziet. Door het misgunnen van het geluk van anderen, creëer je een blinde vlek voor dat van jezelf. Wanneer je anderen waardeert voor hun successen, zul je sneller die van jezelf bereiken omdat je jaloezie op een positieve manier omzet in een motiverende tool.
5. In de slachtofferrol kruipen: continu dingen moeten uitspreken naar je omgeving om medeleven te kweken beïnvloedt je dagelijkse leven en relaties enorm. Ook jezelf zielig vinden is een manier van je eigen kracht ondermijnen en heeft een negatief effect op je innerlijke rust en zelfrespect. Het leven overkomt iedereen en de dagelijkse tegenslagen ook.
6. Gemeen zijn: mensen die een gebrek aan empathie en compassie voor anderen hebben, hebben volgens onderzoek moeite met zichzelf. Er bestaat geen situatie waarin gemeen zijn ooit een effectieve omgangsvorm is.
7. Geen zelf-controle hebben: wanneer je geen discipline hebt om zelf-gestelde doelen of afspraken na te komen, maak je slechtere keuzes waar je vaak daarna spijt van hebt of moet proberen terug te draaien.
Tuurlijk. We herkennen de bovenstaande slechte eigenschappen allemaal en schieten allemaal wel eens uit. Het meest belangrijk om te onthouden is dat deze 7 punten niets goed voor ons doen en we beter zijn dan dat. Concentreer je op de mooie jou en de wereld om je heen zal ook mooier zijn.
Liefs, Sarah

Leave A Reply

Navigate