Hotspots Rome

Dit is een van de mooiste steden van Europa. In Rome heb je de mooiste architectuur, het meest verrukkelijke eten en spreken de mensen ook nog eens een van de meest sexy taal ter wereld. Je hoort het al ik ben zelf een beetje verliefd op Rome en ik weet zeker dat jij ook wordt! Daarom hieronder wat leuke tips als je deze kleurrijke stad gaat bezoeken.

 Restaurant La Carbonara

De wijk Trastevere is de plek waar veel studenten wonen en een populaire plek onder toeristen. Het is een rustige wijk waar het echte Romaanse leven ontdekt kan worden. Je kunt in de kleine straatjes restaurants, barretjes en galeries vinden. En het Colosseum is op loopafstand. Een plek waar je zeker moet eten als je in Trastevere bent is restaurant La Carbonara. Hier wordt authentiek Italiaans gegeten en bovendien betaalbaar eten geserveerd. Het leukste aan dit restaurant is de inrichting. Het restaurant is niet alleen knus en gezellig ingericht, je mag op de muur een berichtje schrijven! Wat resulteert in leuke berichtjes van mensen over de hele wereld.

Untitled

The Jerry Thomas Bar

Heb jij zin in een avondje uit in stijl dan moet je bij deze bar in Rome zijn geweest. Het ‘geheime’ wachtwoord dat je bij de deur moet noemen vind je op de website. Zoals in Nederland mensen vaak casual een avondje opstap gaan is het hier de bedoeling dat je all the way Italian gaat en dat betekend lekker opgedoft.

Untitled.png1

Ginger

Ben jij alle pasta’s en brood zat. Ginger is een super healthy tentje midden in het shopping centrum van Rome. Ideaal plekje voor een lekkere lichte lunch zoals bijvoorbeeld: Quinoa salade, acai bowl of een lekker stukje verse vis met groenten. Ze hebben een leuk terras dus ideaal om te zitten als het mooi weer is.

Untitled.png2

Necci dal 1924

Dit is een echte hotspot een klein romantisch restaurantje perfect voor een diner met je lover. Dit restaurantje heeft ook een mooie patio wat zorgt voor een echte Italiaanse ambiance. Dit leuke restaurantje ligt in een opkomende wijk en is zeker de moeite waard een bezoekje te brengen.

Untitled.png3

Spaghetteria L’archetto

Dit schattige tentje ligt gelegen midden in het centrum van Rome. Om de hoek van de Trevi Fontein die je ook zeker niet mag overslaan tijdens je bezoek aan deze stad. Heb jij zin in een van de lekkerste spaghetti die je ooit hebt gegeten dan ben je hier aan het juiste adres. In de middag zijn er veel toeristen maar na 20:00 stroomt dit tentje vol met Italianen. En vergeet niet te tiramisu te proeven!!

Untitled.png4

Fa-Bio organic

Om nog even bij de healthy spots te blijven dan is dit ook een heerlijke optie als je zin hebt in gezond eten. Dit kleine tentje zit verstopt om de hoek van het Vaticaan. Het is een to go restaurantje je kunt dus alleen eten meenemen. Hier kun je terecht voor lekker versgeperste sapjes, salades en gezonde snackjes.

Untitled.png22

Urbana 47

Dit is een klein barretje waar je terecht kunt voor een kleine hap en ligt gelegen in Monti. Je hebt maar een paar tafeltjes en je zit alleen maar tussen de Italianen. De prijs ligt wel iets hoger en de porties zijn niet megagroot maar het interieur is prachtig!

22222

Liefs Lor

Leave A Reply

Navigate