Sportvasten: wat is dat eigenlijk?

Ongeacht de vormen van je lichaam waar je mee geboren bent – die je overigens heel erg moet liefhebben – geldt voor ons allemaal dat een mooie strakke buik best wel wenselijk is. Anders gezegd, rondingen horen overal thuis behalve op je buik vinden we. Dit is niet alleen een schoonheidsideaal maar vooral een gezondheidsoverweging. Onderzoek heeft aangetoond dat het vet rond de buik het grootste gezondheidsrisico is voor mannen en vrouwen. Vetvorming bij je buik geeft het meest verhoogde risico op hart- en vaatziekten, diabetes en mogelijk kanker. Dus we willen een strakke buik.

De motivatie van dit artikel is om iets te delen dat volgens mij veel vrouwen belangrijk vinden en ons ook bezig houdt. Ikzelf sport minstens vijf dagen per week en eet erg bewust en gezond. Ik heb een levensstijl die theoretisch een garantie zou moeten zijn voor een erg slank figuur. Een combinatie van wekelijkse cardio en krachttraining en yoga zouden ongeacht je genetische aanleg of lichamelijke bouw, je een lichaam moeten geven waar je gelukkig mee bent. Dat gold ook voor mij. Behalve mijn buik. Waarom was mijn buikje niet super plat? Omdat je buik van je hele lichaam het meest varieert afhankelijk van je levensstijl. Vetvorming is het makkelijkste in die zone. Ik zou een week kunnen leven op gestoomde groenten en zodra ik een hap brood at, of iets anders dat heerlijk is en je gewoon af en toe zou moeten kunnen eten, was mijn buikje niet meer plat. Ongeacht mijn basis, die voornamelijk bestaat uit groenten en fruit, moet je kunnen genieten van eten en af en toe zondigen. Zonder dat je het gevoel hebt dat het stuk chocolade dat je in je mond stop linea recta naar je buikvet gaat.

Misschien heb ik mijn lichaam overgevoelig gemaakt omdat ik zo weinig en gezond eet of misschien heb ik gewoon aanleg om snel aan te komen. Misschien is de reden dat ik snel aankom een totaal andere. Belangrijker nog dan de reden dat vrouwen zo kunnen jojo-en is een oplossing vinden om een echt stabiel lichaamsgewicht of BMI te hebben. Ik wil een ideale samenstelling van mijn vet- spier- en watergehalte en deze kunnen behouden met een gezonde levensstijl als basis en soms mezelf kunnen verwennen met ongezond eten zonder dat aankomen meteen het gevolg is.

Met dat genadeloze doel ben ik wat onderzoek gaan doen naar een kuur die wetenschappelijk onderbouwd was om te voorkomen mezelf te onderwerpen aan dieet nummer honderd als ‘quick fix’ voor gewichtsverlies waar ik na een maand niets meer aan had en dus net zo goed niet had kunnen doen. Zo vond ik Fittergy Sportvasten. Deze kuur zegt in tien dagen je suikerverbranding om te zetten in vetverbranding waardoor je optimaal afvalt zonder spieren te verliezen of water te verliezen. Het effect van Sportvasten zou het grootst zijn bij je buik. De theorie achter deze kuur is dat je je lichaam als het ware ‘reset’ door een speciale combinatie van voeding en supplementen waardoor wanneer je sport, je alleen het slechte vet verbrandt en op een veel hoger tempo dan voorheen. Dit resultaat zou lange termijn zijn waardoor je niet alleen afvalt in de tien dagen dat je kuurt, maar ook de maanden erna.

Zo gezegd zo gedaan. Ik heb tien dagen gesportvast. Het resultaat was ver boven verwachting. In mijn taille ben ik drie centimeter smaller geworden en ik ben inderdaad alleen vet verloren zonder spierafbreuk en zonder honger te lijden. Van de tien dagen bouw je de eerste drie dagen je voeding af en vanaf dag vier eet je niet meer. Je vast twee tot drie dagen om je suikerverbranding om te zetten in vetverbranding en je stofwisseling te activeren die lui is geworden door het voedseloverschot waar we mee leven. Na het vasten bouw je in vier dagen het eten weer op. Door de suppletie heb je geen hongergevoel en de dagelijkse urinetest die je zelf doet waarin je de switch bijhoudt is erg motiverend. Twee weken na de kuur en vele gezellige dinertjes verder was mijn taille en vetverlies gelijk aan de vastendagen tijdens de kuur. Nadat ik helemaal weer lekker at en dronk waar ik behoefte aan had, ben ik niet terug aangekomen, in tegenstelling tot andere diëten of kuren.

Afgezien van het zichtbare resultaat was de grootste verandering het gevoel van vitaliteit. Wanneer ik sport ben ik niet meer uit te putten. Doordat je geen energie (suiker) verbrandt tijdens het sporten maar alleen vet, kan je langer en harder sporten. Hierdoor hou je de switch van het sportvasten goed in stand.

Schermafbeelding 2017-06-01 om 12.00.33 Schermafbeelding 2017-06-01 om 12.00.44 Schermafbeelding 2017-06-01 om 12.00.58

Wil je zelf ook een langdurige metabolische verandering in gang zetten en wat ongezonde kilo’s kwijt? Schrijf je in via www.fittergy.nl/make-the-switch of neem contact op met een van de consulenten voor een vrijblijven adviesgesprek.

Met kortingscode “GLH” krijg je 15% korting en betaal je via GirlsLoveHealthy nu 199 euro als je het samen met een vriend of vriendin doet!

Succes en liefs,

Sarah

Leave A Reply

Navigate