Ibiza; Hotspots

“Woooo back to the island!” Het is bijna weer zover en het Ibiza seizoen is geopend. Een populaire vakantiebestemming voor partyanimals, jetset en de hippies onder ons. Ibiza is een klein eiland met een grote variatie aan mogelijkheden. Hoe je hier de mooiste stranden, de gaafste clubs en de lekkerste restaurants hebt. Kun je er ook voor kiezen om low-budget bij heerlijk authentieke Spaanse restaurantjes te eten en in mooie rustige baaitjes je dag door te brengen zonder alle toeristen om je heen te hebben. Doordat het eiland zo gevarieerd is kan ik wel een oneindige lijst maken met leuke plekjes. Voorbeelden van deze leuke plekjes zijn onder anderen: Tropicana, Calabassa Beachclub, Blue Marlin en nog veel meer populaire tentjes. Om het wat makkelijker en overzichtelijker te maken heb ik daarom geprobeerd een selectie te maken van de leukste hotspots op dit eiland.

1

 

Cotton Beach Club

Cotton Beach Club bij Cala Tarida Beach is een supermooie en luxe strandtent aan de Noordelijke kant van Ibiza. De strandtent heeft een volledig wit interieur wat mooi afsteekt tegen de azuurblauwe zee van deze baai. Deze strandtent zorgt voor het ultieme vakantiegevoel en het eten is van topkwaliteit. In het hoogseizoen is het een must om van tevoren tafeltjes en bedjes te reserveren.

 

2

Passion Ibiza

Wie gezond en eerlijk wil eten is bij Passion aan het juiste adres. Ook op Ibiza is de trend van gezond en eerlijk eten in gang gezet. Op diverse plekken op het eiland kun je dan ook terecht voor gezond, vegetarisch, vegan en/of organic en biologisch eten. Passion Café Ibiza is de trendsetter op dit gebied en heeft drie locaties gevestigd over het hele eiland. Je kunt hier terecht voor ontbijt of lunch met onder anderen quinoa salades, acai bowls en versgeperste sapjes.

3

Fish shack

Dit is zeker een van mijn favo plekjes op Ibiza! Wil je heerlijk no nonsens een visje eten aan simpele plastic tafeltjes boven op de rotsen dan ben je hier op de juiste plek. Super verse vis van de grill, je hebt dan ook niet veel keuze en krijgt de vangst van de dag. Daarbij komt ook dat dit plekje een prachtig uitzicht heeft over Ibiza stad.

4.4png

Bambuddha Grove

Heb je even geen zin meer in een Spaanse hap dan is dit de perfecte hotspot! Bambuddha is een Aziatische oase en heeft heerlijk relaxte sfeer. Het restaurant is mooi ingericht en het eten is heerlijk. Het leukste is om te kiezen voor shared diner zodat je van alles wat kan proeven. De cocktails mogen ook niet ontbreken, een aanrader is de strawberry mojito. Vergeet niet voordat je weg gaat een kijkje te nemen in de tantra shop achterin het restaurant!

34

La Paloma

La Paloma is een aanrader om heen te gaan voor lunch of diner. Een super schattig en heerlijk restaurant midden op het eiland gelegen in San Lorenzo. Alles op de kaart van dit restaurantje is om je vingers bij af te likken, dus wat wij meestal doen is van alles wat bestellen en een beetje met elkaar delen. Het heeft een hele romantische tuin met sinaasappelbomen waar je buiten heerlijk kunt genieten van je eten. Reserveren!

35

Chiringuito Aiguas Blancas

Dit is zo heerlijk. Een heel klein tentje waar je onder de strooien parasolletjes kunt genieten van een lekkere boccadilla (broodje)! Lekker simpel eten uit de hand.

455

Pastis
Dit restaurant ligt midden in Ibiza stad. Een klein restaurantje met een gezellige inrichting en overheerlijk eten. In deze kleine Franse zaak bestel je de meest authentieke Franse gerechten zoals; confit de canard, gebakken foie gras, steak tartar en de lekkerste lamsrack. Zorg dat je met een lege maag deze tent binnenstapt want de porties zijn behoorlijk net zoals het prijskaartje maar dat is het meer dan waard.

55

Experimental beach

Dit strand ligt afgelegen. Je bereikt het strand door een lange zandweg af te leggen langs de zoutvlakte. Deze autorit is de moeite wel waard want eenmaal aangekomen is het een oase van chillheid! Het heeft een vintage uitstraling en een prachtig uitzicht over de zee. Kom je hier echt om te zwemmen dan ben je aan het verkeerde adres want de zee is niet erg toegankelijk. Deze strandtent staat bekend om zijn heerlijke cocktails en het lekkere eten.

3333

Lìo

Last but not least Lìo’s Ibiza! Wil jij echt een avond beleven om nooit meer te vergeten dan MOET Je naar Lìo. Het moment dat je binnenstapt wordt je meegenomen in de overweldigende sfeer van deze prachtige tent. In het midden van het restaurant staat een zwembad waar gedurende het eten een fantastische diner show wordt geven met acts van hoge kwaliteit. Reken erop dat als je hier komt om te eten en ook nog een lekker wijntje wilt drinken minstens 300,- pp kwijt bent. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een cocktail te drinken maar dan betaal je 70,- entree.

Ruim van te voren reserveren!

 

 

Leave A Reply

Navigate